сучасні технології заготівлі сіна

сучасні технології заготівлі сіна

Заготівля і зберігання сіна. Умови заготівлі і зберігання сінажу.

Заготівля та зберігання сіна сіно – вид об’ємистого корму, що одержаний шляхом зневоднення скошеної зеленої маси природним сушінням та за допомогою активного вентилювання. У кормовиробництві застосовують такі технології заготівлі сіна. – заготівля розсипного сіна з використанням природного сушіння; – пресованого сіна (в тюках та рулонах), – подрібнене сіно (трав’яна різка), – заготівля сіна під полімерною плівкою (прискорене сушіння). Під час закладання сіна підвищеної вологості (20 - 22 %) обов’язково додають 5–7 кг солі на 1 т маси, яку рівномірно розподіляють. Заготівля пресованого сіна. Скласти річний план заготівлі сіна. Ознайомитися з якісними показниками сіна (табл. Остаточний облік грубих кормів (сіно, солома) проводять не раніше, ніж через 1, 5 - 2, 0 місяці після укладання, коли скирти осядуть. Дані обмірювання оформляють актом і вносять у книгу обліку кормів. Для визначення обсягу скирти проводять три виміри. Довжина (д), ширина (ш) і довжина перекидання (п). Ширина вимірюється з обох торців скирти на висоті 1, 5 м. Якщо скирта звужена донизу, то замір проводять біля її основи й у найбільш широкій частині. Технологія заготівлі сіна складається з кількох операцій. Якщо його заготовляють розсипним, трави скошують (бобові для швидшого висихання плющать) і у разі потреби розтрушують. Запобігти зменшенню втрат можна впровадженням сучасних технологій заготівлі, коли зелену масу в покосах лише прив ялюють до вологості 35—45 %, а потім досушують у скиртах або сховищах до вологості 15— 18 % за допомогою активного вентилювання. Найбільш цінною сировиною для приготування трав яного борошна і різки є зелена трава люцерни, конюшини та їх сумішей зі злаковими травами, скошеними у фазі бутонізації. Сучасні технології заготівлі кормів. Ності поживних речовин, насамперед протеїну.

Налювати технологію заготівлі сіна з метою зменшення його фізич. Них втрат і підвищення якості. Частка грубих кормів у кормовому балансі і раціоні. На великих фермах, які займаються дорощу.

Ванням і відгодівлею великої рогатої худоби, вона вища — 15 –. На молочнотоварних фермах. Частка сіна в загальній кількості грубих кормів має становити 50 –. При заготівлі 800 – 1000 кг якісного сіна на одну дійну коро. Ву із середньорічним надоєм 5 тис. Л молока сіно має становити. 10 – 12 % поживності річного раціону при наявності пасовища або. Вміст сирого протеїну, мінеральних речовин і каротину в частинах рослин; 4. Вміст і перетравність поживних речовин сіна в залежності від фази вегетації трав; 5. Визначення запасу грубих кормів. Рекомендована література. кормление сельскохозяйственных животных. Сіно - консервований корм із зелених трав, приготовлений при участі природного або штучного висушування (активне вентилювання) до вологості 17%. В рослинах 80 - 85 % води, а в сіні 17 %, значить 63 - 68 % води випаровується (з 1 т зеленої маси випаровується 630 - 680 кг води). За час від скошування до висушування сіна в зеленій траві проходять біохімічні процеси. Голодний обмін і автоліз. Технологія заготівлі сіна в рулонах більше підходить до злаково - бобових травостоїв, ніж до бобових. Вона передбачає підбирання сіна з валків та наступне змотування валка у рулони діаметром до 1, 5 м з такою ж висотою та автоматичним перев язуванням рулону шпагатом. Маса такого рулона до 5 ц. їх зберігають під навісом або в поліетиленових чохлах. Сучасні технології та машини для заготівлі сіна. Обсяги щорічної заготівлі сіна в україні донедавна становили 8–10 млн т за технологічної потреби близько 17 млн т, тобто потребу в сіні задовольняли на 50–60%. До того ж, у загальній кількості заготовленого сіна близько половини його не відповідало вимогам якості. Пояснюється це, насамперед, застосуванням недосконалих технологій заготівлі та зберігання сіна, низьким рівнем механізації робіт. Нині рівень механізації заготівлі становить близько 30%. Основні технології заготівлі сіна, що тепер застосовують, — це заготівля розсипног робота 1. Технологія заготівлі сіна. В раціонах дійних корів сіно складає в середньому 10 - 12%. На одну голову в середньому заготовляють по 0, 8 - 1 т. Оптимальні строки скошування. Багаторічних бобових трав – період бутонізації – початок цвітіння; злакових – початок викидання волоті – колосіння; однорічних бобово - злакових сумішок – у фазу цвітіння бобових, а злакових – не пізніше виколошування. Збирання трав продовжується не більше 10 днів. 2 технології заготівлі пресованого сіна. 3 заготівля подрібненого сіна. 3 особливості польового сушіння трав. 4 аналіз способів інтенсифікації польового сушіння трав. 5 передовий досвід вирощування конюшини на сіно по інтенсивній технології. 1 основні проблеми сушіння сіна. Суть сучасних операційних технологій полягає у інтеграції біологічних і хімічних факторів виробництва кормів, підвищенні частки їх у загальному врожаї культур. Критерієм оцінки операційних технологій є енерго - та ресурсозбереження, економічна ефективність і екологічність. Важливим фактором технології силосування є дотримання бажаної вологості сировини. Вологість більша 75 - 78%, призводить до того, що значна частина цукрів зброджується дріжджами (рис. 5), утворюючи спирт і со2, тобто, частина цукрів використовується неефективно, оскільки розвиток дріжджів не обмежує ні анаеробні умови, ні кислотність силосної маси (рис. Підв’ялювання скошеної трави до вологості 45 - 55% дозволяє краще, ніж при заготівлі сіна, зберегти листочки, що збільшує вміст поживних речовин у кормі. Анаеробні умови (тобто витіснення повітря) разом із фізіологічною сухістю маси сприяють утворенню високої концентрації со2, що забезпечує розвиток молочно - кислого бродіння і власне консервування маси. Механізована технологія заготівлі та зберігання сіна наведена в таблиці №1. Для того щоб оцінити доцільність даної механізованої технології необхідно визначити коефіцієнт енергетичної ефективності, який визначається за формулою. Де - енергоємність 1кг. Суої речовини люцерни на сіно. 25 - середній вміст сухої речовини. Технології зелених кормів тема 3. Заготівля та зберігання сіна тема 4. Технології силосування кормів тема 5. Заготівля високоякісного сінажу тема 6. Використання хімічних та біологічних консервантів при заготівлі силосу та сінажу розділ 3. Технології зернових кормів, комбікормів та кормових добавок тема 7. Зернові корми, їх якість, приготування та використання тема 8. Виготовлення та оцінка використання сучасних кормових добавок тема 9. Та використання комбікормів, преміксів, замінників незбираного молока. Технологія заготівлі силосу.

Підбір машин та обладнання, розробка технологічної карти заготівлі силосу.

Технологія заготівлі різних видів сіна. скошування; - згрібання; - ворошіння валків; - копнування; - погрузка і транспортування; - скиртування. Не знайшли потрібну інформацію. Скористайтесь пошуком google. Ua при використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов язкове.

Ознайомитися з якісними показниками сіна. Ознайомитися з розрахунками при заготівлі й оприбуткуванню сіна. Матеріали й посібники. Таблиці, малюнки, макети. Гербарій і насіння багаторічних трав. Річна потреба в сіні визначається за розрахунку потреби в грубих кормах (тема 4, табл. Відповідно до потреби планується їхня заготівля. Технології заготівлі сіна. • високоякісне сіно повинно мати зелений колір, велику кількість листків і суцвіть, специфічний сінний аромат, оптимальну вологість 17%. В сіні, що містить більше 17% вологи можуть розвиватись плісняві гриби і гнильні бактерії, воно буріє, чорніє, набуває гнильного запаху і стає непридатним для згодовування тваринам. Для бобових трав це фаза бутонізації - початок цвітіння, злакових - з явлення суцвіть, вихід в трубку.

• скошування і сушіння трави в полі - загальний елемент всіх технологій заготівлі сіна. Після скошування траву необхідно швидше висушити. Тривале перебування її в полі є причиною значних втрат поживних речовин і каротину.

Реферат дипломний проект на тему.

“підвищення ефективності використання техніки при вирощуванні багаторічних трав і заготівлі сіна з застосуванням підбирачів кормів і досушування сіна методом активного вентилювання”. Вінницький державний аграрний університет. Кафедра експлуатації машинно - тракторного парку і ремонту машин. Фізіологічні і господарські основи заготівлі сіна. Організація збирання сіна. Облік і оцінка якості сіна. Основні фактори виготовлення якісного корму.

Організація заготівлі силосу.

Консервування качанів кукурудзи воскової і повної стиглості, вологого зерна. Фізіологічні основи заготівлі сінажу.

Організація заготівлі сінажу.

Заготівля кормів штучного сушіння. Господарсько - економічні і біологічні основи за розроблено технологію заготівлі сіна з використанням акумуляторів тепла і геліопідігрівачів повітря, складена технологічна карта на вирощування конюшини, побудовано графіки завантаження тракторів і сільськогосподарських машин, розроблено операційно - технологічну карту.

Висвітлені питання охорони праці і охорони навколишнього середовища. Проведено техніко - економічний розрахунок проекту.

Розкрито тему «сучасн. Це дасть можливість ефективніше провести заняття та якісно засвоїти навчальний матеріал. Навчальний відеофільм можна використати для студентів вищих навчальних закладів і - іі рівнів акредитації, для учнів птнз та слухачів курсів підвищення кваліфікації. Схема технологій заготівлі сіна наведена на рис. Технологія заготівлі пресованого сіна є найбільш прогресивною. Пресоване сіно має деякі переваги перед розсипним. При заготівлі пресованого сіна в 2 - 2, 5 разу скорочуються механічні втрати. Пресування сіна дозволяє значно зменшити втрати поживних речовин при його зберіганні. Схема технологій заготівлі сіна. Силосування – це біохімічний спосіб консервування соковитих кормів. Суть його полягає у зброджуванні бактеріями цукрів корму до органічних кислот (переважно молочної), завдяки чому утворюється кисле середовище (ph – 4 - 4, 2), при якому засилосована маса без доступу повітря добре зберігається без значних змін хімічного складу та поживності. Нетрадиційні та малопоширені способи заготівлі кормів. Наукові досягнення по вдосконаленню технологій заготівлі кормів. Вимоги до сировини, часу проведення основних заходів, знарядь та споруд. Нові кормові культури. Перспективи розвитку технологій заготівлі силосу в буртах будуть спрямовані на максимальне зменшення втрат, зниження капітальних затрат на будівництво і на розробку нових прийомів використання силосу з метою зменшення біологічних втрат поживних речовин від вторинної ферментації. Заготівля силосу в буртах і курганах вимагає значного підвищення інтенсивності сучасні технології базуються на заготівлі сіна в рулонах і тю - ках. При цьому основним завданням залишається максимальне збе - реження поживних речовин від механічних втрат, внаслідок чого по - живність сіна підвищується на 10–15 %. Силосовані корми в структурі кормового балансу займатимуть 30–40 % за поживністю. При їх загальних об’ємах заготівлі (58, 5 млн тонн) основна кількість корму буде заготовлятись з кукурудзи, част - ково із сорго та сумішок однорічних злаково - бобових культур. Сіно бичок свиня курка. Конюшини кукурудзи лучне.

Мінеральний склад кормів залежить від багатьох чинників. Виду рослин, агротехніки їх вирощування, природно - географічних умов, складу ґрунтів, технології заготівлі, зберігання та підготовки до згодовування. Встановлено, що перетравність і рівень засвоєння усіх поживних речовин корму в організмі тварин найвищі за вмісту в сухій речовині корму 5–8% сирої золи. Сучасні технології заготівлі і якості силосу в залежності від різних факторів. 100=4, 5 гдж ое, х – 9. 235 голів= 1057, 5 гдж ое.

6, 71гдж=157, 6 т (6, 71 мдж в 1 кг корму). 1000=10, 24 т пп (65г в 1 кг). В таблиці 4 зроблено підбір концентрованих кормів. Розрахунок співвідношення концкормів у річній потребі на сучасних начіпних, напівначіпних і причіпних плугах здебільшого застосовують розбірні шарнірні рами, які мають безступінчасте регулювання взаємного положення основного та поперечного брусів для зміни ширини захвату плуга, узгодження колії трактора з установленням першого корпусу тощо. На плугах нового покоління, що мають вісім і більше корпусів, за п’ятим корпусом на рамі на спеціальній перехідній балці встановлюють опорно - транспортні колеса та горизонтальний шарнір, які дають змогу плугу краще копіювати поверхню поля в поздовжньому напрямку.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

катехизм приготування до першої святої сповіді зошит відповіді

контрольна робота фізика 9 клас рух і взаємодія закони збереження

відредагувати словосполучення відповіді співпали

едера відповіді на модуль 2

конспект уроку ядс 2 клас волощенко